16.8.–1.9.
2013
(c) Simo Karisalo

Elo- ja syyskuu 2013

Minun Juhlaviikkoni!

Tee oma ohjelmakalenteri

 • Leffapiknik

  Leppoisa leffapiknik levittäytyy toista kertaa Kansalaistorin nurmikentälle, Musiikkitalon kupeeseen. Juhlaviikot ja pääkaupunkiseudun elokuvatoimijat tarjoavat kaupunkilaisille neljä elokuvailtaa. Ota eväskori ja viltti mukaan ja tule fiilistelemään elokuun pimeneviä iltoja ja elävää kuvaa!

  La 17.8. klo 21.45
  Espoo Ciné International Film Festival esittää:
  VICKY CRISTINA BARCELONA
  ohjaus Woody Allen
  Amerikkalaiset Vicky (Rebecca Hall) ja Cristina (Scarlett Johansson) matkustavat kesäksi lomalle Barcelonaan, jossa heitä alkaa piirittää karismaattinen kuvataiteilija Juan Antonio (Javier Bardem). Tilanne mutkistuu, kun kuvaan astuu myös taiteilijan äkkipikainen ex-puoliso Maria Elena (Penélope Cruz).
Espoo Cinén päättäjäiselokuvana vuonna 2008 esitetty Vicky Cristina Barcelona on Woody Allenin eurooppalaisen kauden helmiä. Allenin tämänvuotinen uutuus nähdään taas ensimmäisenä Espoo Cinéssä.
  Esityskieli englanti ja espanja, tekstitys suomeksi ja ruotsiksi
  Ikäraja: 12
  Kesto: 96 min

  Su 18.8. klo 21.45
  Kansallinen audiovisuaalinen arkisto KAVA esittää:
  HELSINKI, IKUISESTI
  ohjaus Peter von Bagh
  Arkistomateriaaliin ja vanhoihin kotimaisiin fiktioelokuviin perustuva Helsinki, ikuisesti näyttää pääkaupunkimme kasvot sadan vuoden ajalta. Samalla se kertoo, minkälainen Hel- sinki voisi olla. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut legendaarinen Peter von Bagh. Hän jäljittää Helsingin henkeä eri kaupunginosista ja historian kerrostumista, dokumentin ja runollisen kaupunkielokuvan välimaastossa. Helsinki, ikuisesti on kunnianosoitus kaikille niille elokuvantekijöille, jotka eivät ole aikanaan saaneet saavutuksiaan vastaavaa kunnioitusta.
  Helsinki, ikuisesti nosti ohjaajan maailmanlaajuiseen tunnettuuteen. Von Bagh esittelee elokuvan Leffapiknikillä.
  Esityskieli suomi, tekstitys englanniksi
  Sopii kaikenikäisille
  Kesto: 74 min

  Ma 19.8. klo 21.45
  Rakkautta & Anarkiaa esittää:
  MOULIN ROUGE
  ohjaus Baz Luhrmann
  The Great Gatsby hurmaa teattereissa, ja sen kunniaksi Rakkautta & Anarkiaa haluaa muistella vuotta 2001. Silloin Moulin Rouge oli festivaalin avajaiselokuva ja ohjaaja Baz Luhrmann oli saapunut paikalle esittelemään elokuvansa suomalaiselle yleisölle. Hänen yltiöpäinen ideansa oli päivittää musikaali-genre nykypäivään, uudelle vuosituhannelle. Tarina sijoittuu vuoteen 1899, mutta kuvat ja musiikki pursuavat vaikutteita ja lainoja kaikesta 20. vuosisadan kulttuurista, aina impressionismista ja Eric Satiesta Madonnaan ja Bollywoodiin.
  Esityskieli englanti, tekstitys suomeksi ja ruotsiksi
  Ikäraja: 12
  Kesto: 128 min

  Ti 20.8. klo 21.45
  Docventures esittää:
  BARAKA
  ohjaus Ron Fricke
  Baraka on kokoelma uskomattoman hienoja liikkuvia kuvia eri puolilta maailmaa. Elokuvassa seurataan yhtäältä heimoja, kansoja ja eri kulttuurien uskonnollisia rituaaleja. Toisaalta se esittelee luontoa, avaria maisemia ja eläimiä. Dokumentaarisessa elokuvassa ei ole juonta eikä puhetta, sen sijaan kuvan, äänen ja musiikin yhdistelmä luo miltei hypnoottisen kokemuksen. Elokuva ottaa kantaa — omalla tavallaan — ihmisen viisauteen tai nimenomaan sen puutteeseen. Barakaa on usein verrattu Koyaanisqatsi-elokuvaan, joka nähdään kinokonserttina Juhlaviikoilla.
Barakan ulkoilmaesitys on syksyllä TV2:lla alkavan Docventures-ohjelmasarjan lähtölaukaus.
  Ikäraja: 12
  Kesto: 96 min

   

  Yhteistyössä:

  Espoo Ciné International Film Festival, Kansallinen audiovisuaalinen arkisto, Rakkautta & Anarkiaa, Docventures

 • Kansalaistori

  Alvar Aallon kuja 1
  00100 Helsinki

   

  Saavutettavuus:
  Tapahtumapaikalla esteetön kulku. Inva-wc.

 • Ilmainen.

Aika
la 17.8.
21:45
su 18.8.
21:45
ma 19.8.
21:45
ti 20.8.
21:45