16.8.–1.9.
2013
(c) Media Facades

Elo- ja syyskuu 2013

Minun Juhlaviikkoni!

Tee oma ohjelmakalenteri

 • Media Facades

  connectingcities.net

  Media Facades 2013 tuo kaupunkitilan jälleen vuorovaikutteisten teosten näyttämöksi. Networked City -teemalla festivaali kartoittaa tietoverkkojen ja kaupunkitilan yhteyksiä sekä rakentaa kohtaamisia kaupunkien välille. Festivaalin tapahtumat käynnistyvät Lasipalatsin aukiolla Taiteiden yönä ja jatkuvat Kalliossa Vaasankadulla, joka on tänä vuonna festivaalin päätapahtumapaikka.

  Ohjelmassa 2013:

  DANCE.AR – GLOBAALI KOREOGRAFIA
  Älypuhelinten räjähdysmäisesti kasvanut käyttö on muuttanut tapaa, jolla olemme yhteyksissä ympäröivään maailmaan: kuka tahansa, missä päin maailmaa tahansa, voi tulla välittömästi läsnäolevaksi.  Dance.AR on mediataitelija Sander Venhoofin ja koreografi Marjolein Vogelsin yhteistyönä syntynyt älypuhelimiin perustuva koreografia, joka heijastaa nykyihmisen globaalisti verkottunuta todellisuutta.

  Projekti esittelee uuden, kollektiivisen ja fyysisen tavan käyttää älypuhelimia hyödyntäen ns. tehostetun todellisuuden (AR, Augmented Reality) teknologiaa. Tanssijoiden liikeratoja ohjaa ja yhdenmukaistaa älypuhelimen näytöllä liikkuva graafinen elementti.

  Sander Veenhof on hollantilainen, kansainvälisesti teoksia esittänyt mediataiteilija, jonka tuotanto kartoittaa arkielämän ja uuden teknologian, fyysisen ja virtuaalisen todellisuuden rajapintoja. Viime vuosina hän on erikoistunut älypuhelimien ja tehostetun todellisuuden (Augmented Reality) sovelluksiin.

  To 22.8.2013 klo 19-20  Lasipalatsin aukio / mbar
  La 24.8.2013  klo 20-21 Vaasankatu

  Tuotanto: Connecting Cities Network / IMAL & m-cult
  Yhteistyössä: mbar ja Stadi.TV

  Lue lisää >>

   

  DIALOGUE – DECONSTRUCTED CITY
  Uuden audiovisuaalisen projektinsa Dialogue – Deconstructed City esittää VJ-ryhmä Random Doctors (VJFinland) yhteistyössä kokeellisen musiikki- ja performance-ryhmän Riders Of The Lost Currentin ja äänitaiteilija Mérin kanssa. 3-tuntinen spektaakkeli valtaa Vaasankadun ja Fleminginkadun kulman lauantaina 24.8.

  Dialogue – Deconstructed City tutkii kaupungin monimuotoisia sosiaalisia, tilallisia ja poliittisia rakenteita. Projekti rakentaa improvisoituja vuoropuheluja kokeellisen elektronisen ja akustisen musiikin, eri kaupungeista (mm. Helsinki, Berlin, Athens, Istanbul) koottujen äänimaisemien, muunneltujen instrumenttien ja live-visuaalien välille.

  Random Doctors on helsinkiläinen VJ-ryhmä, joka perustettiin 2004. Ryhmän energiset live-esitykset yhdistävät villiä improvisaatiota ja ammattitaitoa. Reaaliaikaisia visuaaleja miksaamalla ryhmä kartoittaa kulttuurista alitajuntaamme haastaen DJt ja muusikot ylittämään rajojaan. Esiintyessään festivaaleilla, underground-klubeilla ja taidetapahtumissa Random Doctors pysyy uskollisena tavoitteelleen luoda maagisia hetkiä joissa musiikki, kuvat ja yleisö tulevat yhdeksi.

  Riders Of The Lost Current on kokeellinen musiikki- ja performanceryhmä joka muokkaa circuit-bendingillä soittimia leikkikialuista ja luo niillä ambient-musiikkia. Improvisoitu musiikki perustuu harjoiteltujen osien sijaan spontaaniin liikkeeseen ja tunnelmaan, ja syntyvä äänikollaasi vaihtelee kokeellisesta elektronimusiikista tummaan ambientiin, droneen ja heavy noiseen.

  Mér on äänisuunnittelija, tuottaja ja muusikko jolla on pitkä historia suomalaisen elektronisen musiikin ja teknon aloilla.

  La 24.8. klo 21-24 Vaasankadun ja Fleminginkadun kulma

  Tuotanto: m-cult
  Kiitos: Bar Molotow

  Lue lisää >>

   

  KATSE TÄÄLTÄ SINNE – JA TAKAISIN
  Taiteilijapari Mar Canet’n ja  Varvara Guljajevan uusi teos Binoculars to… from yhdistää elegantin yksinkertaisella tavalla kaksi kaupunkilaista katsomisen kulttuuria: turismin ja valvonnan. Projektia varten taiteilijat ovat räätälöineet verkon yli toimivan ”näköalakiikarin”, jolla katsoja voi kurkistaa toiseen kaupunkiin – jonne hänen katseensa samalla tulee näkyväksi.

  Verkon yli toimiva kiikari tuodaan urbaanille näköalapaikalle Media Facades -festivaalissa, jossa katseita vaihdetaan Helsingin ja Liverpoolin välillä. Katseiden luoma verkosto laajenee 6-7.9., jolloin Binoculars on esillä samanaikaisesti useassa Connecting Cities -kaupungissa.

  Binoculars-teoksen tuottavat Connecting Cities -tapahtumiin FACT Liverpool ja Public Art Lab Berlin.

  Mar Canet on taiteilija ja tutkija, joka kirjoittaa koodia etsiäkseen uusia leikin ja ilmaisun keinoja. Hän työskentelee tietokonepelien, datavisualisoinnin ja mediataiteen parissa.

  Varvara Guljajeva käyttää uutta teknologiaa haastaen perinteiset taidetuotannon keinot ja luoden uudenlaisia taiteellisia konsepteja.

  To 22.8.2013 klo 19-23 Kurvi: Helsinginkatu 1 & 2, William K:n kulma ja Sörnäisten metro
  Pe 23.8. – Su 25.8. klo 13-23 Kurvi: Helsinginkatu 1 & 2, William K:n kulma ja Sörnäisten metro

  Tuotanto: Connecting Cities Network / FACT & m-cult
  Kiitokset: William K

  Lue lisää >>

   

  POHJOISMAAT IRTI KEHYKSISTÄ
  Nordic Outbreak on uutta pohjoismaista mediataidetta esittelevä kiertuenäyttely, jonka teokset on valittu silmälläpitäen erityisesti esityksiä julkisessa tilassa. Valikoima Nordic Outbreak -teoksia tuodaan Media Facades 2013 -festivaalille yhteistyössä Kiasman ja Streaming Museumin kanssa. Kokonaisuuteen liittyy myös seminaari mediataiteesta julkisessa tilassa Kiasmassa 21.8.2013 klo 17-19.

  To 22.8.- la 24.8. klo 23-13 Kurvi: Helsinginkatu 1, Sörnäisten metroasema

  Tuotanto: Streaming Museum / Tanya Toft
  Yhteistyössä: Kiasma

  Lue lisää >>

   

  PYÖRÄRETKI HALKI EUROOPAN
  Lähde virtuaaliselle pyöräretkelle tutkimaan eurooppalaista kaupunkitilaa!  Uncoded Collectiven ja Sergio Galánin TransEurope Slow kartoittaa kaupunkien muutosta etsien paikkoja ja tarinoita turistikohteiden, kaupunkibrandien ja stereotyyppisten käsitysten toiselta puolen. Matka kulkee saumattomasti Liverpoolin, Helsingin ja Madridin välillä tuoden esiin kaupunkien eroja ja yhtäläisyyksiä.

  Installaatiossa käytettävä media kootaan työpajoissa, joissa paikalliset pyöräilijät opastavat Uncoded Collective -työryhmää Euroopan kaupungeissa kartoittaen ainutlaatuisia näkymiä, paikkoja jotka muuttuvat, joita vihataan tai rakastetaan. Katsojille tarjoutuu toisenlainen tarina kaupungista ja sen identiteetistä, ja näkymä kaupunkitilan herättämiin tunteisiin.

  To 22.8. – su 25.8. klo 20-23, Made in Kallio: Vaasankatu 14

  Tuotanto: Connecting Cities Network / Medialab Prado & m-cult
  Yhteistyö: Pyöräpaja

  Lue lisää >>

   

  Tapahtuman järjestää Mediakulttuuriyhdistys m-cult yhteistyössä eurooppalaisen Connecting Cities -verkoston kanssa.

  Lue lisää Media Facadesin sivuilta.

   

  Yhteistyössä:

  Mediakulttuuriyhdistys m-cult

 • Ilmainen.

Aika
to 22.8. - su 25.8.