16.8.–1.9.
2013
(c) KAVA

Elo- ja syyskuu 2013

Minun Juhlaviikkoni!

Tee oma ohjelmakalenteri

 • Philip Glass elokuvasäveltäjänä

  Juhlaviikoilla vieraileva modernin musiikin amerikkalainen suurmies on myös omaperäisen elokuvamusiikin mestari. Philip Glass on säveltänyt musiikkia yli 100 elokuvaan, ja lisäksi monissa on käytetty hänen muita sävellyksiään. Philip Glass elokuvasäveltäjänä –sarjassa nähdään Godfrey Reggion häikäisevä Qatsi-trilogia, kolme sanatonta kuvarunoa maasta, merestä ja taivaasta sekä ihmisen osasta tässä kaikessa. Qatsi-trilogia eli Koyaanisqatsi, Powaqqatsi ja Naqoyqatsi esitetään Suomessa valkokankaalla ensi kertaa kokonaisuutena.

  Lisäksi nähdään kolme dokumentaristi Errol Morrisin vaikuttavaa elokuvaa: rikosdokumenttielokuva Johtolanka (The Thin Blue Line), kosmologi Stephen Hawkingia ja maailmankaikkeutta tarkasteleva Ajan lyhyt historia sekä amerikkalaisten ja muun maailman välisiin konflikteihin keskittyvä Sodan oppitunnit. Morris kuuluu Glassin tärkeisiin ja pitkäaikaisiin yhteistyökumppaneihin.

  Philip Glass on paikalla 18.8. klo 14 Johtolanka (The Thin Blue Line) -elokuvan esityksen yhteydessä. Glass keskustelee professori John Richardsonin kanssa. Tilaisuus on englanninkielinen.

  Lisätiedot, liput ja esitysajat: Kansallinen audiovisuaalinen arkisto

   

  Yhteistyössä:

  kava

 • Elokuvateatteri Orion

  Eerikinkatu 15
  00100 Helsinki

  Saavutettavuus:

  Ei erillistä invalidipysäköintiä.

  Ei esteetöntä kulkua.

  Ei inva-WC:tä.

  Katsomossa pyörätuolipaikkoja.

  Induktiosilmukka.

  Vastaanottajan/vahtimestarin puhelinnumero: (09) 6154 0201.

  Lisätietoja: Liikuntarajoitteisten asiakkaiden on hyvä sopia järjestelyistä ennakkoon. Orionin henkilökunta auttaa tarvittaessa mielellään.

Aika
su 18.8. - su 1.9.
Liput toimituskuluineen alkaen

6 € / klubikortilla 4,50 € /alle 12-vuotiaat 3 €