16.8.–1.9.
2013
(c) Christof Schläger

Elo- ja syyskuu 2013

Minun Juhlaviikkoni!

Tee oma ohjelmakalenteri

 • Soiva kaupunki:
  Kaupunkitorvet

  Korvat hörölle! Kaupunki on muutakin kuin melusaastetta. Juhlaviikot ja Helsingin Sanomat kehottavat kaikkia teroittamaan kuuloaan ja kokemaan ihana Helsinkimme äänimaisemana. Laajalle levittäytyvä Soiva kaupunki –kokonaisuus herkistää kaupunkilaiset koko festivaalin ajaksi mm. sulosoinnuille, hiljaiselle helinälle ja tukeville töräytyksille.

  Musiikillinen oodi Helsingille alkaa saksalaisen Christof Schlägerin Helsinkiä varten rakentamilla kaupunkitorvilla, jotka kajauttavat juhlan alkaneeksi Kauppatorilla. Taiteilija on säveltänyt tilausteoksen noin 130 ”sumusireenille”. Torvikonserttiin osallistuu myös jäänmurtaja Urho.

  Samaan aikaan toisaalla joukko kuumailmapalloja nousee Helsingin ylle. Englantilaisen Luke Jerramin Sky Orchestra -teos kutsuu kaupunkilaiset taivaskonserttiin. Kuumailmapallokonsertti lipuu halki kaupungin ja saapuu tervehtimään Kauppatorille kerääntynyttä juhlakansaa. Pallot vastaavat sävelin kaupunkitorvien kutsuun. Mikäli sää estää perjantaina kuumailmapallokonsertin, pallot lentävät lauantaina tai sunnuntaina.

  Tule Juhlaviikkojen avajaisiltana Kauppatorille tai ylläty kuumailmapallokonsertin reitillä. Pysy kuulolla!

  Kaupunkitorvet
  Konsepti, toteutus, musiikki: Christof Schläger
  Ohjaus: Marjon Smit
  Philomela-kuoro
  Jäänmurtaja Urho, Arctia Shipping

  Sky Orchestra
  Konsepti, toteutus: Luke Jerram
  Musiikki: Christof Schläger
  www.skyorchestra.co.uk

   

  Yhteistyössä:

  Helsingin Sanomat

   

  Onnea Goethe-Institut Finnland! Saksan kulttuuri-instituutti Suomessa täyttää 50 vuotta. Kaupunkitorvet on Juhlaviikkojen ja Goethe-Institutin yhteistuotanto.

  Goethe

 • Kauppatori

 • Vapaa pääsy.

Aika
pe 16.8.
19:30

Kuumailmapallokonsertti yli kaupungin 19.30–20.30