16.8.–1.9.
2013
(c) Societe Internationale des Photographes Pariisi 1905

Elo- ja syyskuu 2013

Minun Juhlaviikkoni!

Tee oma ohjelmakalenteri

 • Surrealismia ja silmänlumetta
  1900-luvun alun valokuvakorteissa

  Salaperäisten unelmien, roolileikkien, näyttävien diivojen ja ironian kulta-aika levittäytyy Suomen valokuvataiteen museoon. 1900-luvun alun postikortit kertovat kuvaideoiden loputtomasta rikkaudesta mutta myös pysähdyttävästä taiteellisesta laadusta, valokuvan lumovoimasta. 1900-luvun alussa kaikki oli mahdollista, koska kaikki tehtiin käsin: kulisseja rakentamalla, leikkaa ja liimaa -tekniikalla, kuvia käsin värittämällä, piirrosta ja valokuvaa ennakkoluulottomasti yhdistellen. Sigmund Freudin aikakauden kiehtova outous sykkii kuvissa.

  Postikorttien kulta-aika päättyi ensimmäisen maailmansodan myötä, mutta korteista tuli inspiraation lähde tunnetuille taiteilijoille. Pablo Picasso, Hannah Höch, Man Ray, André Bréton ja Paul Éluard kuuluivat postikorttitaiteen ihailijoihin. Näyttely on kansainvälisesti laajin katsaus 1900-luvun alkuvuosien moni-ilmeiseen valokuvatuotantoon. Sen kuraattorina on FT, dosentti Harri Kalha.

  Näyttelypassilla taidenäyttelyihin edullisemmin!
  Juhlaviikkojen taidenäyttelyihin pääsee nyt edulliseen yhteishintaan hankkimalla näyttelypassin. Passin hinta on toimituskuluineen 20,50 € ja se on myynnissä Lippupalvelussa (näyttelypassi ei ole myynnissä museoiden lippukassoilla). Lue lisää >>

   

  Yhteistyössä:

  Suomen valokuvataiteen museo

 • Suomen valokuvataiteen museo

  Kaapelitehdas
  Tallberginkatu 1 G
  00180 Helsinki

  Saavutettavuus:

  Tapahtumapaikalla esteetön kulku.

  Invalidipysäköinti.

  Inva-WC.

  Vastaanottajan/vahtimestarin puhelinnumero: (09) 6866 3621.

  Lisätietoja: Sisäänpääsyportaitten vieressä on liuska. Esim. avustajan kannattaa pyytää ala-aulan vastaanotossa olevaa Securitaksen työntekijää avaamaan F-portaan vieressä olevan hissin ulko-ovi, jotta hissiin pääsee suoraan pihatasolta.

   

Aika
la 17.8. - su 15.12.

Aukioloajat
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20
Maanantaisin museo on suljettu.

Liput toimituskuluineen alkaen

8 / 6 €

alle 18-vuotiaat ilmaiseksi